Keresés
Close this search box.

Személyi kölcsön negatív KHR listásoknak

A személyi hitel népszerűsége töretlen, hiszen egy olyan hitelről  van szó, amelynek összegét az ügyfél szabadon felhasználhatja.  Bármire elkölthető: lakásfelújításra, utazásra, autóvásárlásra, előző hitel kiváltására. Előnyére válik az is, hogy a  hitelhez – szemben a szabad felhasználású jelzáloghitellel – nincs szükség ingatlanfedezetre, a  hitel kérelmezője csupán a jövedelmét mutatja fel, ami egyúttal a hitel egyedüli biztosítékaként szolgál.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Azt, hogy amennyiben nem fizeti a hitelét, a banknak jogában áll a bankszámlájára érkező fizetésből a törlesztőrészletnek megfelelő összeget levonni.A személyi hitelek lehetnek rövid, közepes és hosszú lejáratúak, a felvett összeget havi részletekben kell visszafizetni, ami a felvett összegből és az ügyleti kamatból tevődik össze. A kamat meglehetősen magas, de mindezért kárpótlást jelent, hogy nem kell jelzálogjogot bejegyeztetni egyetlen ingatlanra sem.

A BAR listás ügyfelek előszeretettel keresnek személyi hitelre lehetőséget, pontosan a meglévő hitel kiváltására, illetve  a személyi hitel megítélésének gyorsasága és az ingatlanfedezet szükségtelensége miatt. De vajon milyen eséllyel indulhat az, aki a negatív KHR listán szerepel?

Személyi hitel a negatív KHR listán lévőknek

Azoknak akik a negatív KHR listán passzív státuszban szerepelnek elvileg nincs okuk az aggodalomra: kaphatnak személyi hitelt. A bankok rendszerint a passzív tagság hatodik hónapjától kezdve adnak hitelt a BAR listás ügyfeleknek is, hiszen az adós fizetési gondjai már fél éve rendeződtek, az ügyfél ismét megbízható. Egyre azonban készüljön fel: kevés a választék, a bankok óvatosabbak, és megkérhetik  az árát azzal, hogy  szigorúbb feltételeket szabnak. Ha passzív státuszban mégis akadályokba ütközne valaki a hitel kérelmezése során, csupán még fél évet kell várnia, és törlődni fognak az adatai a listáról – és a kölcsön igényléséhez elég egy kereseti igazolás bemutatása.

De mit tehet, aki aktív státuszban van?

Megoldás a tartozás rendezése, átütemezése, amivel az aktív státuszból át lehet kerülni a passzív státuszba. Ez nem könnyű, ezért nagyon sokan a szorongatott helyzet megoldására kétes ügyletekbe keverednek, sokszor uzsorakamatra, a törvényesség határait átlépve próbálnak pénzhez jutni.

Fontos, hogy mindig megbízható helyen igényeljen kölcsönt, nehogy még tovább rontson a helyzetén. A megoldások között emlegetik a magánkölcsönöket, az osztrák hitelt, vagy a kölcsön-partner bevonását, de ezekben az esetekben is elővigyázatosnak és törvénytisztelőnek kell lenni.

Összefoglalva az eddigieket: a személyi hitel gyors, egyszerű, nem kell hozzá ingatlanfedezet, csak  legalább 3 hónapos folyamatos határozatlan idejű munkaviszony a jelenlegi munkahelyen és kereseti igazolás, na és passzív KHR státusz.

Hasonló cikkek

admin

Mi az a JTM mutató?

A JTM vagyis a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató fogalmát mindenki ismeri, aki hitelfelvétel előtt vagy után áll. A JTM az MNB adósságfék-rendeletének részeként 2015. január 1.

admin

Mit érdemes tudni a folyószámlahitelről?

A folyószámlahitel olyan lakossági bankszámlához kapcsolódó fogyasztási hiteltermék ami átmeneti pénzhiány áthidalására szolgál. Ha a hónap végére elfogy a pénzed, akkor ebből a biztonsági tartalékból

3 válasz

  1. Én szeretnék személyi kölcsönt 350000ft, de mint passzív KHR listás nem tudom hogyan fogják hozzá! Novemberben telik le az 1 év, de mindenütt falakba ütközom. Nekem csak a nevem volt a kölcsönöz mégis Én húztam a rövidebbet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Értesülj első kézből!