Keresés
Close this search box.

Kaphatok-e személyi kölcsönt BAR-listásként?

Miért gondolunk rögtön személyi kölcsönre, ha hitelt szeretnénk? Egyszerű a válasz, ingatlanfedezet nélkül igényelhető, rövid futamidőre és 100 ezer Ft-tól akár 10 millió Ft-ig.

A szabad felhasználású személyi kölcsön igen népszerű a hitelpiacon. Leginkább a régi hitelek kiváltása, illetve a kisebb, szabadon elkölthető összeg miatt. A személyi kölcsönök maximum pár millió forintig terjednek és kb. 2-7 éves futamidővel adják a bankok. A legtöbb esetben az igényléshez elegendő egy munkáltatói igazolás, de ha a saját számlavezető banknál igényeljük, sokszor még azt sem kérik. A személyi kölcsönök kamata jellemzően 12-20 % körül van, de egy akciós időszakban akár 6,5-8 % kamattal is tudjuk igényelni

Jó tanács…

Mivel a csalók kifejezetten az elkeseredett BAR-listásokra utaznak, ezért kerüljük az olyan csábító ajánlatokat, ahol ingatlanfedezet és keresetigazolás nélkül kínálnak olcsó személyi kölcsönt.

Ha negatív KHR-es státusszal szeretne szabad felhasználású kölcsönhöz jutni, készüljön fel rá, hogy hosszabb és nehezebb lesz az igénylés menete. Mivel a bankok első lépése a KHR lekérdezés, azonnal látni fogják, hogy az igénylőnek van egy problémás hitele. Ez azt jelenti, hogy csak olyan banknál tudnak hiteligénylést leadni, ahol nem nézik olyan erősen a KHR-listás tagságot. A legtöbb banknál általában a passzív tagság hatodik hónapjától már kiszolgálják az ügyfeleket, mivel a régebbi probléma már rendeződött, újra megbízható ügyfélnek minősül az igénylő. Viszont, ha ennek ellenére sem sikeres a hitelfelvétel, ki kell várni az egy évet, amikor is törlődik a KHR negatív státusza.

Mi a helyzet az aktív tartozókkal:

Aktív BAR-osoknak is vannak lehetőségeik, de ezek a lehetőségek igencsak szűkösek. A megoldás lehet kölcsönpartner bevonása. Itt kell újra felhívnunk a figyelmet, hogy sok olyan hirdetésbe futhatunk bele, ahol gyors, azonnali segítséget ígérnek mindennemű ingatlanfedezet nélkül. Azt ajánljuk járjon nyitott szemmel, és alaposan gondolja át az ajánlatot, mert az ember ebben az elkeseredett helyzetben olyan meggondolatlan lépéseket is megtehet, amit utólag már nem lehet orvosolni, vagy kiszállni belőle. Beszéljünk akár uzsorakölcsönről, vagy egy olyan kölcsönkonstrukcióról, aminek törlesztése hosszú távon újabb nehézségeket okozna. Ezért csak megbízható helyen igényeljen kölcsönt, nehogy illegális dolgot kövessen el.

Lehet pozitív is a KHR?

Sokak szerint a KHR csak azért van, hogy az adósok helyzetét nehezítsék. Az igazság azonban az, hogy a KHR mind a bankok, mind az ügyfél érdekeit is szolgálják. A bankok részére egy biztonságot ad, mivel egykor nagyon sokan visszaéltek azzal, hogy sehol nem volt nyoma a hitelfelvételüknek. Ezek az emberek bankról-bankra jártak, és mindenhol szabad felhasználású hiteleket vettek fel, amit nem fizettek. A bankok pedig nem tudták behajtani a pénzüket, mert ezen adósok olyan minimális jövedelemmel rendelkeztek, hogy végrehajtani sem lehetett. Azoknak az ügyfeleknek pozitív lehet a KHR akiknek már több hitele volt, és a törlesztés is pontosan zajlott. Mivel ezeket az adatokat a lekérdező bank látja, nagyobb az esélye annak, hogy mint megbízható adós, könnyebben jutunk akár nagyobb összegű hitelhez.

A BAR-lista legnagyobb vesztesei sajnos azok, akik egy rosszul fizetett hitelben adóstársak, vagy kezesek. Sajnos ők ugyanúgy felkerülnek a negatív adósok közé, mint a hitel tulajdonosai.

Abban az esetben, ha talál olyan bankot, vagy pénzintézetet, ahol adnak a KHR -eseknek is hitelt érdemes elgondolkodni a szabad felhasználású hitel helyett jelzáloghitelt felvenni. Hogy miért? Az ok egyszerű. Ha már van egy problémás hitele, felesleges még egy hasonlót a nyakába vennie. Az ilyen hitelek jellemzően hosszabb futamidővel, kedvezőbb kamattal és alacsonyabb törlesztőrészlettel igényelhetők, mint a személyi kölcsönök. A megfelelő pénzintézetet megtalálni nem egyszerű BAR-osként,és ha meg is találja, felelősen kell dönteni, mielőbb belevág az újabb hitelfelvételbe.

Hasonló cikkek

admin

Mi az a JTM mutató?

A JTM vagyis a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató fogalmát mindenki ismeri, aki hitelfelvétel előtt vagy után áll. A JTM az MNB adósságfék-rendeletének részeként 2015. január 1.

admin

Mit érdemes tudni a folyószámlahitelről?

A folyószámlahitel olyan lakossági bankszámlához kapcsolódó fogyasztási hiteltermék ami átmeneti pénzhiány áthidalására szolgál. Ha a hónap végére elfogy a pénzed, akkor ebből a biztonsági tartalékból

admin

Mit érdemes tudni a hitelkártyáról?

A hitelkártya olyan speciális bankkártya amit a finanszírozó pénzintézet bocsát ki és a fedezetét nem egy folyószámla pozitív egyenlege biztosítja, hanem a hitelkártya birtokos részére

6 válasz

  1. Ez mind szép és jó csak hogy bármelyik ban hoz fordulók elutasít vagy így vagy kicsi a lakás, fedezet vagy a jövedelem nem tudom miért jó a bankoknak hogy az én esetemben két bank nak tartozok az OTP és az ENSZ nak s csak egy nek szeretnék és sehogy nem sikerül mivelt hogy énhitel kivaltast szeretni de sajnos eredmenytelenul

    1. Botos Gusztávné vagyok engem is érdekelne hogy kaphatnék hitelt jó munkahely em van és jó fizetésem

  2. Én sajat hibámon kivül lettem KHR-s.Próbálok hitelt szerezni de csak falakba ütközökHa Valakinek van valami tanácsa,vagy ha sikerült igy hozzajutnia hitelhez az irjon már legyen kedves.
    Köszönöm szépen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Értesülj első kézből!

Kategóriák