Keresés
Close this search box.

Jelzáloghitel BAR listásoknak

Sokan hiszik azt, hogy a BAR lista, mai nevén KHR-lista direkt azért van, hogy a hiteligénylők életét megnehezítse. Ez igaz is, meg nem is, hiszen, annak aki felkerült a negatív KHR listára éhttps://hitelbarlistasoknak.hu/hitelfelvetel-khr-bar-listaskent/s aktív státuszban van, gyakorlatilag lehetetlen a bankoktól pénzhez jutnia – azaz az ő életét megnehezíti. De egyben meg is védi a további szinte “élethosszig tartó” eladósodástól.

Ahogy a bankoknak sem kell már a pénzük után futni, mint annak idején, amikor egyesek direkt arra specializálódtak, hogy sorra vették fel a szabad felhasználású hiteleket ugyanazt a kereseti igazolást lobogtatva, miközben tudták, hogy soha nem is lesz a szándékukban a törlesztés. A bankok bizalmatlanok lettek az ügyfeleikkel szemben, és ma már a KHR lista alapján döntenek minden egyes hitelkérelemmel kapcsolatban. Ez jó a bankoknak, és jobban belegondolva jó az ügyfeleknek is.

Igen ám, de mindez nem igazán vigasz Önnek akkor, amikor passzív KHRhttps://hitelbarlistasoknak.hu/hogyan-vehetunk-fel-hitel-passziv-khr-bar-listaskent-ime-a-lehetosegek/-listán szereplőként – ahova pont a magas kamatú hitelek miatt került fel – nem szeretne egy újabb 30 %-os THM-el rendelkező szabad felhasználású hitelbe beleugrani. Ugyanis ez azt jelentené, hogy csak tovább ront a helyzetén…

Mit lehet tenni ilyenkor?

A pénzre szüksége van – kamatot  nem szeretne olyan sokat fizetni (hiszen szó szerint minden forintnak helye van), de mégis hatékony megoldást kell találnia a problémára. Ilyenkor jelenthet segítséget a drága személyi kölcsönök helyett a jelzáloghitel.

A szabad felhasználású hitelek között is vannak jelzáloghitelek, amelyek lényegesen alacsonyabb kamattal érhetőek el, mint a jelzálog nélküli változataik. ( A szabad felhasználásúak kamata 25-28% között mozog, míg a jelzáloghitelekre 5-9 %). Gondoljon bele: ez egy több milliós összeg felvétele esetén lényeges különbségeket jelent a törlesztőrészletek nagyságában is. A jelzáloghitel egy olcsóbb hitelt jelent, alacsonyabb törlesztőrészletekkel – cserébe egy megfelelő értékű, tehermentes ingatlannal kell rendelkeznie, amire a bank jelzálogjogot jegyez be.

Hasonló cikkek

admin

Mi az a JTM mutató?

A JTM vagyis a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató fogalmát mindenki ismeri, aki hitelfelvétel előtt vagy után áll. A JTM az MNB adósságfék-rendeletének részeként 2015. január 1.

admin

Mit érdemes tudni a folyószámlahitelről?

A folyószámlahitel olyan lakossági bankszámlához kapcsolódó fogyasztási hiteltermék ami átmeneti pénzhiány áthidalására szolgál. Ha a hónap végére elfogy a pénzed, akkor ebből a biztonsági tartalékból

admin

Mit érdemes tudni a hitelkártyáról?

A hitelkártya olyan speciális bankkártya amit a finanszírozó pénzintézet bocsát ki és a fedezetét nem egy folyószámla pozitív egyenlege biztosítja, hanem a hitelkártya birtokos részére

2 válasz

  1. Jó Napot!
    Kérdésem az lenne ,hogy fél tulajdon jog van az ingatlanon ami az ennyém igyis szóba jőhet a jelzálog hitel?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Értesülj első kézből!

Kategóriák