Keresés
Close this search box.

Hogyan tilthatnak a fizetésünkből?

A tartozás behajtására vonatkozó jogszabály értelmében (1994. évi LIII.) nem csak az adóst, de a munkaáltatóját is jogosult megkeresni a végrehajtó.

Hogy megy a gyakorlatban?

A megkeresésben a végrehajtó a munkáltatót felkeresheti, hogy azadós munkabéréből levonva teljesítse a követelést. Ennek mértéke jellemzően a jövedelem 33%-a, azonban túlzott tartozásfelhalmozás esetén ez 50% is lehet.

Mit tehet a munkáltató?

Gyakorlatilag semmit, ugyanis sem a jogosságát, sem az összeget nem tudja vitatni. Amennyiben a munkáltató nem teljesíti a végrehajtó által megnevezett feltételeket, úgy a munkáltató készfizető kezesként felel a le nem vont összegig. Sőt, akár 500 ezer forint összegig terjedő bírsággal is sújthatják.

Hasonló cikkek

admin

Mi az a JTM mutató?

A JTM vagyis a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató fogalmát mindenki ismeri, aki hitelfelvétel előtt vagy után áll. A JTM az MNB adósságfék-rendeletének részeként 2015. január 1.

admin

Mit érdemes tudni a folyószámlahitelről?

A folyószámlahitel olyan lakossági bankszámlához kapcsolódó fogyasztási hiteltermék ami átmeneti pénzhiány áthidalására szolgál. Ha a hónap végére elfogy a pénzed, akkor ebből a biztonsági tartalékból

admin

Mit érdemes tudni a hitelkártyáról?

A hitelkártya olyan speciális bankkártya amit a finanszírozó pénzintézet bocsát ki és a fedezetét nem egy folyószámla pozitív egyenlege biztosítja, hanem a hitelkártya birtokos részére

Egy válasz

  1. Ki dönti el, hogy a fizetésből mennyit vonnak le. Nekünk először 50%-ot vontak, majd ezévtől a minimálnyugdíj 5x-se feletti részt. Ez nagyon rosszul jött ki, mert így is nehezen élünk. Hol lehet kérni, hogy csak a megfelelő %-ot vonják le?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Értesülj első kézből!

Kategóriák